Barion Pixel

Mely életterületek fontosak az életünkben?

Apa, szerinted mit érdemes tanulni, mivel járnék a legjobban? – kérdezte egyik este a nagyobbik gyermekem, amiből aztán egy hosszú beszélgetés kerekedett arról, hogy mi a fontos az életben, mitől lehetünk boldogok? / Nem bonyolódtam a boldogság spirituális mélységeibe, csupán a köznapi értelmezés szerinti örömről, jó közérzetről gondolkodtunk! /

Elmeséltem Neki, hogy annyiféle dolgot tanítanak iskolákban, tanfolyamokon, de ezek java része csak a világ működéséről hoz képbe, vagy egy adott szakmára készít fel, azonban semmilyen használható tudást nem adnak arra vonatkozólag, hogy hogyan legyél boldog!
Ahhoz, hogy a kérdést pontosan megválaszolhassam, először is azt kell tisztázni, mi az, ami egy embernek örömöt, boldogságot okozhat?

A végtelen felsorolást elkerülendő, talán a legegyszerűbb, ha az életterületeken keresztül vizsgáljuk a kérdést:

Az embereknek örömet okozhat, ha sikeresek, eredményesek a(z):

  • Emberi kapcsolataikban: Párkapcsolat, család, barátok…
  • Önmagukkal kapcsolatban
  • Munkában
  • Pénzkeresésben
  • Szórakozásban
  • Egészségben

…soroltam fel a szerintem legfontosabbakat.

Mindenkinek más és más az a terület, ami örömet okoz, de ez amiatt is lehet, mert a többi területhez nem ért annyira, azokban nem sikeres, ezért megpróbálja elkerülni, megúszni az azokban szerezhető kudarcokat, fájdalmakat.

Vagyis, ha egy ember a legfontosabb életterületekhez elég jól, vagy kiválóan ért, akkor javarészt sikeres lesz, jó eredményeket tud elérni, …így örömet, boldogságot, jó közérzetet tud átélni általuk.

Mi kell a sikerhez?

A sikerhez az kell, hogy valóban ismerje, értse, tudja annak az életterületnek a működését, szabályait, lelki-törvényeit, valamint ismerje bennük, velük kapcsolatban a saját működését, képességeit, tudását, és ezek hiányát is! Ha mindezzel tisztában van és már szerzett tapasztalatokat is, akkor jó eséllyel sikeres lesz az adott területen, amit eltervez, azt véghez is tudja vinni, lesznek szép eredményei.

Mint látjuk, elég sok mindenhez kell érteni a sikeres, eredményes élethez és ennek elérése nyilván rengeteg idő, de én amondó vagyok, hogy ha ez lelkesít, ettől érezzük jól magunkat, akkor miért ne tanulnánk meg egy-egy életterület hatékony formálását, tudatos “élését”?

Neked mely életterületek fontosak?
Miért? Mit keresel bennük? Mit kapsz tőlük?

Maradt még kérdésed?

Huszti Sándor
Önismereti tanító

30 év önismereti tapasztalata alapján kidolgoztam egy igen hatékony módszertant, amely eszközt ad a legtöbb önismereti és lelki problémánkra.
Segitségével már több ezer embernek segítettem megoldani a párkapcsolati, magánéleti és munkahelyi problémáit.

Szívesen segítek Neked is átlátni az előtted álló utat egy 15 perces INGYENES Online Konzultáció során.

Ha nem jó az időpont, akkor...

Iratkozz fel a Hírlevélre és emailben értesítelek a következő programokról.
A feliratkozásod sikertelen. Kérlek próbáld újra.Sikeresen feliratkoztál, köszönöm!

Hírlevelek

Iratkozz fel, hogy értesíthesselek a következő programokról.