Barion Pixel

6+1 ok, amiért elengedhetetlen a meditáció, az önismereti munkádhoz!

Sokan évekig úgy próbálják megismerni magukat, hogy nem használják a meditáció adta előnyöket. Pedig az éber tudatállapotban végzett önmegismerés, csak a felszín kapargatása!
Felszínes önismeretet ugyan így is végezhetsz, de az igazi mély felismerésekhez és megoldásokhoz már meditációra lesz szükséged!

Íme 6+1 ok, amiért meditáció nélkül nem jutsz messzire az önismereti úton:

1. Meditációban jobban tudsz koncentrálni

Éber tudatállapotban össze-vissza cikázik a figyelmed, csaponganak a gondolataid, képtelen vagy hosszabb ideig egy dologra összpontosítani. Hogyan is tudnál ebben a dekoncentrált tudatállapotban eljutni egy komolyabb összefüggés meglátásához?
Olyan ez, mintha úgy akarnád megélni egy könyv mélyebb mondanivalóját, hogy közben a párod kérdezget, szól a rádió, nyaggat a gyerek és már indulnod kellene a munkába! Ugye hogy ez lehetetlen?

Emlékezz vissza, amikor csend van, béke és nyugalom, van elég időd elmerengeni életed dolgain, olyankor sokkal többet megértesz magadból, mint egy rohanós időszakban.
Nos, a meditáció ugyanez a befelé figyelés és elmélyülés, mint amikor elmerengesz, csak erősebb és mélyebb hatással.

2. Nézd meg más nézőpontból!

Éber tudatállapotban már ezerszer átgondoltad ugyanazt a kérdést, történetet, problémát és minden lehetőségen többször is végigmentél. Így amit ebből a nézőpontból meg lehetett látni, érteni, azon már túl vagy.

Azt mondta Einstein, hogy:

“A problémát nem lehet megoldani ugyanazon a gondolkodási szinten, ahol létrejött.”

…és milyen igaza volt!

Ahhoz, hogy újabb felismerésekhez juss, nézőpontot kell váltanod!
Erre kiváló mód a meditáció, de olykor az is segíthet, ha megkérdezel másokat, akik kívülről, egészen másként látják a Te problémádat.

3. Meditációban őszintébb vagy magadhoz

Hazugságaink és apró csúsztatásaink annyira megszokottá váltak az évek során, hogy éber tudatállapotban szinte észre sem vesszük, hol csapjuk be magunkat.
Meditációban közelebb vagy a lelked tisztaságához és távolabb a felszíni ego önbecsapásától, ezért őszintébb, igazabb válaszokat tudsz adni magadnak.

4. Tisztábban látsz

Meditációban olyan információkhoz is hozzáférhetsz a személyiséged és tudatod mélyebb rétegeiben, amelyeket a felszínről nem is érzékelsz.
Éber állapotból szinte képtelenség meglátni a tudatalattidban, a személyiséged vagy az emlékeid mélyén megbújó részleteket. Pedig lehet, hogy pont ezek kellenének ahhoz, hogy teljes legyen a kép, megértsd egy problémád teljes működését.

5. Megérzés, sugallat, intuíció

Meditatív tudatállapotban azok az információs csatornák is megnyílnak, amelyekről nem is tudtál eddig vagy éber tudatállapotban képtelen voltál használni azokat.
Olykor éber tudatállapotban is bekapcsol egy-egy rövid pillanatra az intuíciód vagy elér egy angyali sugallat, Isteni üzenet. Meditációban ennek az esélye ezerszer nagyobb, sőt ki is fejlesztheted a belső látás képességét, ami már egy tudatos intuíció használat!

6. Nagyobb tudatosság = több bölcsesség!

Meditációban a tudatosságod kitágul, képes vagy használni azokat a rejtett képességeidet is, amelyekhez éber tudatállapotban nem férsz hozzá. Ilyen képességek a megismerés, belső látás, elfogadás, eggyé válás, elengedés, belső változás …
Az így elért nagyobb tudatossággal olyan problémák megértésére és megoldására is képes vagy, amelyekre éber tudatállapotban esélyed sem lenne!

Olyan ez, mintha egy Tőled sokkal bölcsebb embertől kérnél tanácsot, csak ez a bölcs, éppenséggel Benned van!

Végül jöjjön a legfőbb érv, amiért a meditációban végzett önismereti munka jóval hatékonyabb:

7. Meditációban ott vagy a valódi okoknál

A felszínen hiába próbálsz meg változni, amikor a valódi okok a személyiséged mélyén vannak.
Ahhoz, hogy ezekre hatást tudj gyakorolni, azokat elfogadni vagy megváltoztatni, közelebb kell menned hozzájuk.

Ahogy képtelen vagy a zuhanyzó csapját a nappalidból megnyitni vagy nem tudod a gyermekedet telefonon keresztül megölelni, úgy a belső változást sem tudod a felszínről véghezvinni.
Meditációban közvetlenül tudsz egy személyiség résszel, emlékkel vagy bármely tudattartalommal dolgozni, ezért ez a lelki munka lesz a leghatékonyabb utad során!

Ha eddig csak éber tudatállapotban végeztél önismereti munkát, akkor itt az ideje, hogy szintet lépj és elkezdd a valódi mély önmegismerést és önfejlesztést meditációban!

Maradt még kérdésed?

Huszti Sándor
Önismereti tanító

30 év önismereti tapasztalata alapján kidolgoztam egy igen hatékony módszertant, amely eszközt ad a legtöbb önismereti és lelki problémánkra.
Segitségével már több ezer embernek segítettem megoldani a párkapcsolati, magánéleti és munkahelyi problémáit.

Szívesen segítek Neked is átlátni az előtted álló utat egy 15 perces INGYENES Online Konzultáció során.

Ha nem jó az időpont, akkor...

Iratkozz fel a Hírlevélre és emailben értesítelek a következő programokról.
A feliratkozásod sikertelen. Kérlek próbáld újra.Sikeresen feliratkoztál, köszönöm!

Hírlevelek

Iratkozz fel, hogy értesíthesselek a következő programokról.