Külföldön magányosan

A magány fájdalmát sokszor a párkapcsolat és a barátok sem enyhítik!

Külföldön élve különösen felerősödhet a magány érzése, hiszen távol vagyunk a hazától, a biztonságot adó családtól, szeretteinktől és barátainktól is.

Előfordulhat, hogy hosszú időn keresztül nincs igazán mély érzelmi kapcsolatunk senkivel sem, és ilyenkor a magány érzése is jobban meg tudja facsarni a szívünket.

Ezt a lelki fájdalmat jellemzően a fontosabb kapcsolatok rendszeres ápolásával, a sűrűbb hazalátogatással próbálják meg enyhíteni a külföldön élő magyarok is.

Azonban ettől nem mindig múlik el a probléma, hiszen a magány fájdalma sokkal mélyebben gyökerezik a lelkünkben.

Ebbe akkor látunk bele, amikor egy olyan embertől halljuk, hogy magányos, aki körül sok ismerős, barát és rokon van, de Ő még így is a magánytól szenved.
Nem értjük az illetőt, mert összekeverjük a magányt és az egyedüllétet, pedig ez két különböző dolog!

Az egyedüllét egy felszíni állapot, egy élethelyzet, amikor is nincs körülöttünk vagy a közelünkben senki sem.
A magány viszont egy nagyon mély, belső érzés, amely arról árulkodik, hogy a lelkünk egyedül van!

Gondolj bele:

Ha belül nem érzed magad egyedül, akkor évekig élhetsz egy lakatlan szigeten, teljesen jól elleszel magadban, magaddal.
Azonban ha a lelked egyedül van és ettől szenved, akkor hiába veszed magad körbe emberek tömegével, a magány fájdalmán ez sem segít!

Ugyan ki élvezi az egyedüllétet?

Jellemzően azok az emberek érzik jól magukat egyedül is, akik megtanulták – vagy nem veszítették el – azokat a képességeket, hogy szeressék, elfogadják, értékeljék, bíztassák, szórakoztassák magukat úgy, ahogyan arra vágynak.

Akikkel nem foglalkoztak eleget a szüleik vagy a korosztályuk kirekesztette őket, azok jobban rá voltak kényszerítve, hogy megtanulják az érzelmi önellátást.

Akikkel viszont eleget foglalkoztak, akiket szerettek, támogattak, azok pont hogy könnyebben rászoktak arra, hogy a lelki szükségleteiket másoktól kapják meg.
Ők ugyan jobban tudnak kapcsolódni, viszont nehezebben viselik az egyedüllétet, mert nem tanulták meg, hogyan legyenek egyedül is teljesek.

Mivel lehet megszüntetni a magányt?

Ha a magányt a lelked egyedüllét érzése okozza, akkor azzal lehet megszüntetni, ha találsz egy kapcsolódó társat a lelkedhez.

Ez lehet egy párkapcsolati partner, egy barát, egy gyermek vagy szülő is, szinte teljesen mindegy ki a személy, a lényeg az, hogy ne felszínesen kapcsolódjon hozzád, hanem mélyen lélek a lélekhez kapcsolódjon!

Ehhez az kell, hogy Ő is és Te is képesek legyetek egészen mély, lelki szinten kapcsolódni. 
Sokaknak annyira zárva van a szíve, hogy erre nem is képesek! 

A múltban elszenvedett traumák hatására a személyiség csak úgy tudja megvédeni magát az újabb sérülésektől, hogy bezárkózik. Így nem érzi a fájdalmat és a bántást, viszont a szép és jó érzésektől is elzárja magát!

Ezt a zártságot kell feloldani ahhoz, hogy újra tudj lélekben kapcsolódni.

Nincs kivel kapcsolódni?

Igazából ez nem probléma, ugyanis a másokhoz kapcsolódás is csak egy pótcselekvésünk arra, hogy valahol megéljük a lelki kapcsolódást.
A lelki kapcsolódást pedig alapvetően a saját lelkünkkel kellene megélni!

Ha képes lennél kapcsolódni a saját lelkedhez, az teljes egészében megszüntetné a magány érzését, mert pontosan abba a belső teljességbe, biztonságba és szeretetbe kerülnél, amiket egyelőre másokból próbálsz meg kipréselni.

A magány fájdalma arra figyelmeztet: eltávolodtál a lelkedtől, igazi mély Önmagadtól, ideje visszatalálni és hazatérni Önmagadba!

Van rá módszer, hogy megszüntesd a magány fájdalmát!

Szerencsére nem neked kell kitalálnod, hogyan is nyithatnád meg a szívedet és juthatsz el újra a lelkedhez! 
Kipróbált és hatékony önismereti gyakorlatokkal végig tudlak vezetni ezen az úton.

Sokaknak segítettem már, hogy megtalálják a kapcsolatot Önmagukkal. Ismerem ennek az útnak a nehézségeit, tudom hogyan lehet megoldani az elakadásokat.

Ha szeretnél megszabadulni a magány sajogató érzésétől, keress engem, szívesen segítek neked is!

Maradt még kérdésed?

Huszti Sándor
Önismereti tanító

Kifejlesztettem egy újszerű önismereti módszert, amellyel végre képessé válunk az elfogadásra, az elengedésre, érzelmeink feldolgozására.

Az elmúlt 25 évben, több ezer embernek segítettem megoldani a párkapcsolati, magánéleti és munkahelyi problémáit.

Szívesen segítek Neked is átlátni az előtted álló utat egy 15 perces INGYENES Online Konzultáció során.