Barion Pixel

Mit lehet tanulni egy negatív érzelemből?

Minden negatív érzelemnek van valamilyen tanítása.
Ezt a tanítást újra – meg újra bevonzod az életedbe, egészen addig, amíg meg nem tanulsz belőle mindent!

Lehetnek a helyzetek és szereplők ugyanazok vagy egészen mások, a végeredmény – hogy hogyan is érzed majd magad – az mindig ugyanaz!

Ugyanúgy kicsinek, gyengének, elhagyatottnak, tehetetlennek, megbántottnak, stb. érzed magad, mint korábban, és ez nem is fog változni addig, amíg Te kívül akarod megváltoztatni a helyzetet!
Ugyanis nem a helyzetet kell megváltoztatnod, hanem az érzelemből kell tanulnod!

Mit lehet tanulni egy érzelemből?

Egyrészt azt, hogy mi a működése:

  • Hogyan keletkezik, mi indítja el benned azt az érzelmet?
  • Mi a célja vele az egodnak? – mert ok nélkül semmi nem történik! például:
  • Milyen hasznod van belőle? – még akkor is van valami haszon, ha éppen szenvedsz tőle!

Nagyon fontos, hogy megtudd, mi hajtja meg az érzelmedet! Ugyanis az érzelmek sok esetben egymást szülik meg és így egy több rétegű érzelem-rendszert alkotnak.
Ennek a rendszernek Te csak a felszínét látod, miközben a mélyből valami egészen más érzelem hajt meg.

Mondok erre egy példát:

  1. A felszínen kibuksz attól, hogy a párod olyan programot szervez magának, amire Téged nem hív el. Úgy éled meg, hogy semmibe vesz, nem figyel rád, ki akar hagyni a jóból.
  2. De ha a mélyére ásol, akkor kiderülhet, hogy valójában azért félsz elengedni Őt egyedül, mert attól tartasz, hogy összeismerkedik valakivel, akibe szerelmes lesz és majd elhagy Téged.
  3. Itt feljöhet egy emlék, amikor már történt Veled ilyen, vagy egy barátoddal, vagy csak egy filmben láttad ezt. (Akár egy fiktív történetből is átvehetünk félelmeket!)
  4. Márpedig, ha elhagy, akkor magányos leszel, mert nem találsz majd magadnak másik partnert. (ez egy téves hit-rendszerrel összekapcsolódott félelem)
  5. Magányosan fogod leélni az egész életedet és így is fogsz meghalni, ezért nem lesz aki eltemessen! (Tudom, ezt így olvasva akár nevetségesnek is tűnhet, de hidd el, egészen irreális félelem-rendszerek működnek bennünk!)

Mint látod, a felszínen azon veszekszel, hogy miért nem hívott el magával a párod, miközben belül attól félsz, hogy nem lesz aki eltemessen. És ez még egy egyszerűbb félelem-rendszer volt, vannak olyanok is, amelyek 10 vagy több rétegből is állnak, a gyökerüknél pedig rendszerint egy bizonyos halálfélelem található.

Ezzel kicsit előre is szaladtunk, de a lényeg az, hogy ha megismered az érzelem-rendszeredet, akkor nem a felszínen látszó problémával küzdesz, hanem a legmélyén levő gyökér-félelemmel kezded a feldolgozást!

Ez volt a megértés útja.

Azonban egy érzelmet a megértéssel megismerni, csak szerkezetében lehet.

Átélés és átérzés

Teljes mélységében, az egész érzelmedet megismerni az átéléssel és (át)érzéssel tudod. Olyan részleteit, olyan ízeit, olyan rezdüléseit ismerheted meg, amit felfogni és érzékelni az értelmed képtelen lenne!
Ezért is nem jutottál el eddig értelmezéssel és elemzéssel az érzelmed feldolgozásához! Akár mennyit is gondolkozol egy érzelmen, csak a felszínét kapargatod.

A legmélyebb megismerést az átérzéssel érheted el, csakhogy ezt még nem tudod megcsinálni!
Nem tudod, mert ellenállsz neki!

Ne állj ellen a negatívnak!

Valójában nem is akarod átérezni, nem akarsz teret adni, ki akarod zárni magadból a negatív érzelmeket. Eleve azért tartod negatívnak, mert nem szolgálja a céljaidat, vagy mert nem esik jól, fáj, szenvedsz tőle.
Ahhoz viszont, hogy olyat tanulhass belőle, amit eddig nem sikerült, ahhoz mélyebben át kell élned, mint ahogy azt eddig tetted!

Ez egy ördögi kör

Eszed ágában sincs mélyebben átélni, hiszen eddig is pontosan ezt próbáltad elkerülni!
Viszont ha nem ismered meg teljes mélységében, akkor sosem tanulsz belőle, és akkor addig jön vissza hozzád újra meg újra, amíg meg nem tör teljesen.
Tudod – így nyúlik iszonyú hosszúra a szenvedésed!

Mi a kiút belőle?

Meg kell tanulnod felvállalni és befogadni a negatív érzelmeidet is.
Csak így jutsz el a teljes feloldáshoz!

Maradt még kérdésed?

Huszti Sándor
Önismereti tanító

30 év önismereti tapasztalata alapján kidolgoztam egy igen hatékony módszertant, amely eszközt ad a legtöbb önismereti és lelki problémánkra.
Segitségével már több ezer embernek segítettem megoldani a párkapcsolati, magánéleti és munkahelyi problémáit.

Szívesen segítek Neked is átlátni az előtted álló utat egy 15 perces INGYENES Online Konzultáció során.


Közelgő események


Ha nem jó az időpont, akkor...

Iratkozz fel a Hírlevélre és emailben értesítelek a következő programokról.
A feliratkozásod sikertelen. Kérlek próbáld újra.Sikeresen feliratkoztál, köszönöm!

Hírlevelek

Iratkozz fel, hogy értesíthesselek a következő programokról.