Barion Pixel

A feltétel nélküli elfogadás

Életünk problémáinak, konfliktusainak jó része akkor keletkezik, amikor nem fogadjuk el a dolgokat, az embereket vagy a helyzeteket olyannak, amilyenek.
Küzdünk, harcolunk ellenük, próbáljuk megváltoztatni, eltéríteni, megjavítani, meggyógyítani Őket, pedig csak el kellene fogadni olyannak, amilyenek most!

Miért ilyen nehéz az elfogadás?

Miért nem tudunk elfogadni, befogadni?
Az elfogadás az egyik legfontosabb lelki képességünk, ami valamilyen szinten most is működik bennünk, hiszen sok dolgot már most is el tudsz fogadni, képes vagy befogadni annak másságát. Azonban amíg ez a képességed nem működik abszolút szinten, addig van egy határ, amin túli dolgokat már nem vagy képes elfogadni.

Jó hír, hogy képesek vagyunk ezen változtatni

Ha növeled, fejleszted az elfogadás képességedet, akkor kitágul ez a határ, és egyre több és több dolgot képes leszel elfogadni. Például nem zaklat fel az emberek mássága, tudatlansága, vagy nem akadsz ki azon, ha nem az történik, amit elterveztél.
De hogyan lehet fejleszteni az elfogadás képességét?

Fontos tudni, hogy az elfogadás nem a gondolkodásunk terméke, hanem a szívünk képessége! A gondolataink és világnézetünk alapján ugyan láthatjuk a határt, ahol kizárunk bizonyos dolgokat, minőségeket az “elfogadhatóság köréből”, de nem ez az alapja az el nem fogadásnak. Az el nem fogadás mélyebbről fakad, mégpedig onnan, ahol meghatározod magadban, hogy mely dolgokkal mersz, tudsz, vagy akarsz azonosságot vállalni és melyekkel nem.

Amit magadban nem fogadsz el, azt kívül a világban sem fogadod el!

Ha valamit nem fogadsz el magadban, vagy úgy érzed, nem szeretnél olyanná válni, nem szeretnéd azt a minőséget beengedni magadba vagy az életedbe, azt a dolgot/minőséget kívül a világban sem fogod elfogadni, másokban sem tolerálod.

Ahhoz, hogy el tudd fogadni kívül, el kell fogadnod azt belül!

A belső elfogadás első lépése, hogy megváltoztatod az adott dologról vagy minőségről alkotott világ és énképedet és hajlandó vagy legalább gondolati szinten beengedni azt belülre, magadba.
A következő, sokkal nehezebb lépés az, hogy ezt az elfogadást a szívedben érzelmileg és lelkileg is megteszed. Ez sajnos spontán csak ritkán történik meg, ezért elég esetleges, hogy összejön-e.

A legbiztosabb módszer, ha megtanulod az elfogadás tudatos technikáját

…és onnantól bármit képes leszel elfogadni!
Ez egy egyszerű meditációs gyakorlat, amellyel olyan dolgokat is el tudsz fogadni, amelyek ellen egész eddigi életedben küzdöttél, harcoltál, mert kizártad, elutasítottad azt.
Most képes leszel ezen változtatni, szinte bármit el tudsz majd fogadni és ezzel nagyon sok problémádat magadon keresztül oldod meg!

Ha érdekel ez az út, akkor keress engem, szívesen megtanítom a módszert!

Maradt még kérdésed?

Huszti Sándor
Önismereti tanító

30 év önismereti tapasztalata alapján kidolgoztam egy igen hatékony módszertant, amely eszközt ad a legtöbb önismereti és lelki problémánkra.
Segitségével már több ezer embernek segítettem megoldani a párkapcsolati, magánéleti és munkahelyi problémáit.

Szívesen segítek Neked is átlátni az előtted álló utat egy 15 perces INGYENES Online Konzultáció során.

Ha nem jó az időpont, akkor...

Iratkozz fel a Hírlevélre és emailben értesítelek a következő programokról.
A feliratkozásod sikertelen. Kérlek próbáld újra.Sikeresen feliratkoztál, köszönöm!

Hírlevelek

Iratkozz fel, hogy értesíthesselek a következő programokról.